Exekuce? Změna je potřeba!

JUDr. Pan Právník 123 s.r.o.

Autor: JUDr. Pan Právník 123 s.r.o.

Advokátní kancelář JUDr. Pan Právník, Právní poradna 123 s.r.o. je českou advokátní kanceláří se sídlem v krásném a klidném prostředí v prestižní…

Více o autorovi

Zprvu bych se rád jen velice okrajově dotknul základních statistických údajů, přes představení "exekutorského týmu" dle zákona bych rád došel k svému příběhu a představil Vám možnost, jak některé věci změnit tak, aby nenahrávali podvodníkům, ale pomáhali těm, kteří se chtějí snažit, či snaží. 


Počet nařízených exekucí se od roku 2002, kdy jich bylo nařízeno 57 954, do roku 2011 zvýšil na 936 200 tj. o 1550%. Celkově za posledních 10 let bylo nařízeno 4 171 850 exekucí, připočteme-li k tomuto množství ještě balíček 200.000 exekucí od jedné společnosti (podávala souhrnný "exekuční balík" za dobu uplynulých 12 let), dostáváme se na číslo 4 371 850 exekucí.  Tato čísla jsou naprosto alarmující, vezmeme-li v potaz průměrný meziroční nárůst o 30%, můžeme předpokládat, že soudy (exekutoři - pokud vejde v platnost novelizace stávajícího zákona) v následujícím roce nařídí přes milion exekucí.

Tato alarmující čísla zavdala některým jedincům k vytvoření velice výnosného podnikání. Na začátku bychom měli striktně vymezit, kdo je vlastně exekutor, exekutorský koncipient či další pověřené osoby? Zákon praví v § 9, dílu prvního zákona 444/2009 Sb. takto:

 

EXEKUTOR

 (1) Exekutorem může být jmenován občan České republiky, který

a) má plnou způsobilost k právním úkonům,

b) získal úplné vysokoškolské vzdělání na právnické fakultě vysoké školy se sídlem v

České republice,

c) je bezúhonný,

d) vykonal alespoň tříletou exekutorskou praxi a

e) složil exekutorskou zkoušku

 

 

§ 19 EXEKUTORSKÝ KONCIPIENT

 (1) Komora zapíše do seznamu koncipientů na návrh exekutora občana České

republiky, který

a) má plnou způsobilost k právním úkonům,

b)  získal úplné vysokoškolské vzdělání na právnické fakultě vysoké školy se sídlem v

České republice,

c) je bezúhonný,

d) je v pracovním poměru u exekutora.

 

§ 27 VYKONAVATEL EXEKUTORA A DALŠÍ ZAMĚSTNANCI EXEKUTORA

 

(1) Exekutor může zaměstnávat v pracovním poměru vykonavatele exekutora a další

zaměstnance.

(2) Exekutor může vykonavatele exekutora písemně pověřit prováděním úkonů,

které ve výkonu rozhodnutí podle občanského soudního řádu provádí vykonavatela).

Další zaměstnance může pověřit prováděním jednoduchých úkonů, které jsou předmětem

exekuční nebo další činnosti.

 

Exekuci lze nařídit jen na návrh oprávněného nebo na návrh toho, kdo prokáže, že na něho přešlo nebo bylo převedeno právo z rozhodnutí - z tohoto odstavce vyplývá, že exekutoři, ač mají nemalé výnosy ze své činnosti, nemohou navrhovat exekuce, skupovat pohledávky, atd.

 

Tím se liší od společností, které vyřizují pohledávky a hrozí exekucemi, ač je sami navrhnout nemohou, pokud na ně nepřešla práva s pohledávkou spojená. Tím někdy dochází k vědomé a záměrné záměně pojmu exekutor a "vymahač", o který se některé "vymahačské společnosti" snaží a díky které mohou dlužníkům nahnat větší strach. Této záměny se velice 

 

 

Nicméně bych se rád zaměřil na jinou problematiku. Tou mám na mysli enormní náklady na exekuční řízení a jisté trhliny, které vytváří samotný zákon.

 

Jak jsme již výše zmínili, exekuci lze nařídit pouze na základě žádosti oprávněného tj. věřitele či osoby fyzické či osoby právnické, která pohledávku odkoupila. Exekutor se návrhem na zahájení exekučního řízení musí zabývat a již v tuto chvíli začínají vznikat nezanedbatelné náklady s tímto krokem spojené.

 

Povím Vám příběh z vlastní zkušenosti.

Před mnoha lety, když mi bylo 15 let, jsem v Kladně přecházel se svým bratrem přechod. Auta z leva se rozjela, takže jsem věděl, že se záhy na semaforu rozsvítí zelená. Vykročili jsme tudíž, jak jsem očekával, stalo se tak. Po třech krocích se rozsvítil zelený panáček na semaforu a my bez problému přešli-ušetřili čas řidičům a vyhnuli se riziku, že by nás přehlédl. Vím, je to přestupek a není to správné. Za přechodem čekal městský strážník (dříve městský policista), který ve svých dvaceti letech obdařen možností vyžadovat určité jednání dle zákona (oproštěného od jakýchkoli okolností) nás zastavil a pravil: "Spáchali jste....., uděluji Vám blokovou pokutu ve výši dvou set korun." Podepsali jsme dva bločky po sto korunách, podiskutovali nad smysluplností jeho jednání, závažnosti přestupku a odešli. Doma předali pokuty rodičům s žádostí o zaplacení. Rodiče byli shovívaví a pokuty se rozhodli za nás zaplatit. V té době, na počátku elektronického bankovnictví tak otec učinil elektronicky.

 

Uběhly čtyři roky, ve kterých jsem žil s vědomím, že je vše korektně vyřešeno. Ve svých devatenácti mi ovšem přišel dopis s modrým pruhem, který mne po přečtení spolehlivě usadil do sedačky. Exekutorský úřad v Kladně mi sděluje perem pana P., že jsem neuhradil pokutu ve výši dvou set korun, a tak mi vzniká povinnost do 15 dnů uhradit částku 13.500 Kč. Byl jsem v té době opravdový "sígr ", takže jsem nejdříve přemýšlel, zdali není toto pouhý vtip mstitele, chybně zadaná adresa či něco podobného.

 

Po té, co se otec vrátil z práce, diskutovali jsme tento dopis, po chvilce jsme zjistili, že otec omylem na jedné ze dvou pokut, které platil najednou, uvedl špatné číslo účtu, jedno jediné číslo, které zapomněl na konci bankovního spojení, teď bylo vyčísleno na 13.300 Kč.

 

Pravděpodobně bych byl smířen s faktem, že musím uhradit tuto částku, kdybych byl upozorněn na skutečnost, že dlužím "dvě stovky", kdybych měl možnost napravit tuto skutečnost, kdyby byl poplatek adekvátní. Ovšem zaplatit 6 650 % z původní částky, to mi přijde minimálně neetické.

 

 

Jak bych si představoval změnu zákona?

Zprvu bych nařídil exekutorům resp. jejich zmocněncům povinnost informovat před začátkem exekučního řízení dlužníka o pohledávce. Ruku na srdce vytvořit šablonu, do které se vepíší informace-Kdo, kolik a do kdy musí komu a kam uhradit dlužnou částku, zabere deset minut. Pokud by tato služba byla zpoplatněna 200 Kč, byla by etická a morální. Dávala by možnost napravit skutečnosti, které se v brzké době stanou právně postihnutelnými.

 

Další upomínka by měla být konkrétnější podobou, kde by byla popsána skutečnost, proč se blíží zahájení exekučního řízení, a měla by obsahovat předběžnou kalkulaci nákladů. Měla by být odesílána měsíc po odeslání první upomínky, s výší nákladů do 400 Kč. K částce, která by měla být vymáhána, by byla připočtena pokuta ve výši 15% do 1000 Kč a s 10% do 2000 Kč a 5% od 2000 do 10 000 Kč. U částek vyšších nežli 10.000 Kč by částka byla stále vy výši 5%, avšak násobených koeficientem 0,85, který by s každým dalším desetitisícem klesal o 0,05, maximálně však do výše 0,5. Tzn. druhá upomínka na neuhrazení 80.000 Kč by vyšla dlužníka na  400 Kč (sepsání a odeslání upomínky) + pokuta ve výši 5% + koeficient pro danou tabulkovou hodnotu tj.

 

dlužná částka

pokuta (%)

koeficient

celková pokuta v Kč

0

1000

15

 /

150

1000

2000

10

 /

200

2000

10000

5

 /

500

10000

20000

5

0,85

850

20000

30000

5

0,8

1200

30000

40000

5

0,75

1500

40000

50000

5

0,7

1750

50000

60000

5

0,65

1950

60000

70000

5

0,6

2100

70000

80000

5

0,55

2200

80000

90000

5

0,5

2250

90000

100000

5

0,5

2500

       tabulka zobrazuje pouze pokyty za druhou upomínku

 

 

Druhá upomínka by spustila lhůtu jednoho měsíce, ve kterém by musil dlužník začít řešit pohledávku. Pokud by tak neučinil, prekluze této lhůty by stanovila datum, ve kterém by bylo započato exekuční řízení. Samotné náklady od zahájení po doručení výzvy k úhradě na základě exekučního řízení by nesměly přesáhnout částku ve výši 10 - 15%. Pro částky do 1000 Kč do 5000 Kč by byl fixní náklad 1000 Kč, pro dlužnou částku od 5000 Kč do 10 000 Kč by tyto náklady nesměly přesáhnout 2000 Kč a od dlužné částky 10 000 Kč by nesměly náklady exekučního řízení přesáhnout částku 10% minimálně však 2000 Kč.

 

Tento model by primárně měl pomoci těm, kteří spolupracují-částku uhradí nebo si sjednají splátkový kalendář. Vyvstává zde prostor pro nápravu do té podoby, že není zapotřebí přistupovat k relativně nákladným výkonům exekučního rozhodnutí. Pokud by musilo dojít k výkonu exekučního rozhodnutí, zde by se již postup a odměny drželi rámce zákona.

 

 

Stávající zákon odměňuje soudní exekutory takto:

 1. odměna exekutora

Odměna exekutora je stanovena prováděcí vyhláškou podle jednotlivých způsobů exekuce. Oprávněný si může s exekutorem dohodnout i odměnu smluvní, ta však netvoří náklady exekuce a nemůže být vymáhána po povinném.

 

2. náhrada hotových výdajů
Exekutorovi náleží v souvislosti s výkonem exekuční činnosti náhrada hotových výdajů v paušální částce 3 500 Kč. Tato náhrada zahrnuje zejména soudní a jiné poplatky, cestovní výdaje, poštovné, úhrady osobám provádějícím přepravu zásilek, telekomunikační poplatky, znalecké posudky a odborná vyjádření, překlady, opisy, fotokopie a náhrady nákladů na vložení či získání dat z centrálních informačních systémů.
Překročí-li výše hotových výdajů exekutora účelně vynaložených v souvislosti s prováděním exekuční činnosti částku 3 500 Kč, náleží mu místo náhrady v paušální částce náhrada hotových výdajů v plné výši. Tyto náklady je exekutor povinen prokázat.


3. náhrada za ztrátu času při provádění exekuce
Náhrada za promeškaný čas náleží exekutorovi při úkonech exekuční činnosti vykonávaných v místě, které není sídlem jeho úřadu, za čas strávený cestou do tohoto místa a zpět. Náhrada činí 50 Kč za každou započatou čtvrthodinu.

 

4. náhrada za doručení písemností
Náhrada za doručení písemností se uplatní, pokud exekutor doručuje sám (ne např. prostřednictvím pošty, takové výdaje spadají do náhrady hotových výdajů). Sestává z náhrady hotových výdajů účelně vynaložených na doručení písemnosti a z paušální částky ve výši 50 Kč za doručení jedné písemnosti. Doručuje-li se téže osobě více písemností zároveň, paušální částka se nezvyšuje. Pokud se nepodařilo účastníkovi doručit, uplatní se pouze hotové výdaje.

 

5. odměna a náhrada nákladů správce podniku
Řídí se vyhláškou č. 485/2000 Sb., o výši odměny správců podniku, způsobu jejího určení a určení náhrady jejich hotových výdajů, vzhledem k profilu klientů IQRS se jimi nebudu dále zabývat.

 

6. eventuálně DPH, je-li exekutor plátcem
Exekutor zpravidla plátcem DPH je, uplatní se běžná 19% sazba.

 

+ náklady oprávněného ( účelně vynaložené k vymáhání nároku)
Těmi může být zejména odměna za právní pomoc při sepsání návrhu na nařízení exekuce (exekutorem či advokátem), jejíž výše se řídí advokátním tarifem.

 

Nyní si ukážeme na příkladu, jak rychle mohou šplhat náklady s exekucí spojené

 

Příklad 1:

Exekutor vymohl prodejem nemovitosti 4.000.000 Kč. Z prvních 3.000.000 Kč tvoří odměna 15%, tedy 450.000 Kč, ze zbývajícího 1.000.000 Kč je odměna 10%, tedy 100.000 Kč. Odměna exekutora celkem činí 550.000 Kč.


- exekuce vyklizením: odměna exekutora činí 10 000 Kč za každou vyklizenou nemovitost, stavbu, byt nebo místnost.


- exekuce odebráním věci: odměna činí za každou odebranou věc nebo soubor věcí 15 % z jejich hodnoty, nejméně však 2 000 Kč.


- exekuce provedením prací nebo výkonů: 6 000 Kč/vykonaný exekuční titul.

 

Příklad 2:

V případě, kdy je exekuce vedena na menší částku (do 20 000,- Kč), budou se minimální náklady exekuce pohybovat ve výši 7 735,- Kč (tj. odměna 3 000,- + hotové výdaje v paušální částce 3 500,- + DPH). Pokud povinný uhradí dluh a náklady dobrovolně a exekutor od exekuce ustoupí, budou náklady 4 760,- (jelikož se odměna sníží o polovinu, tj. na 1 500,-, a DPH bude také nižší). Přesná výše nákladů se samozřejmě může lišit

 

 

Určení nákladů na provedení exekuce je dosti odvislé od daného případu, nicméně jakákoli exekuce Vás dnes vyjde velice draho. Pokud byste tudíž chtěli dnes snížit náklady exekuce, buďte rychlí a spolupracujte. Nezbývá nám slušným, kteří se dostanou do soukolí exekučního řízení nešťastnou náhodou, nežli doufat, že brzy dojde ke změně zákona, která by dala možnost poctivím tak, aby mohli napravit svou chybu. Jaký je výchovný efekt sankce, když není etická a morální tak, jak zákon někdy nakazuje občanům být přesným a neomylným?

Má zkušenost a změna, která by byl z mého pohledu spravedlivá, pravděpodobně nenabude ani platnosti ani účinnosti, nicméně přístě se podíváme podrobně na změnu zákona, která právě prochází druhým čtení a je takřka v"připomínkovém stádiu". A nutno podotknout, že nový zákon se tváří podstatně lépe nežli ten starý

  

 

Jaké možnosti oddlužení máte, pokud Vám hrozí, že by na Vás v budoucnu mohla být uvalen exekuční příkaz,  zjistíte v článku ODDLUŽENÍ