Michal Mazel - praxe roku 2011

Mgr. Michal Mazel

Autor: Mgr. Michal Mazel

  Mgr. Michal Mazel je známý český právník a politolog, jehož specializací je politický…

Více o autorovi

V průběhu roku 2011 jsem se setkal s mnoha případy, některé jsou natolik zajímavé, že bych se s vámi o ně rád podělil. Více případů najdete v prezentaci na Slideshare.net – Michal Mazel, Advokát Praha 2.

 

Biofarmář bojuje se starostou města
Místní biofarmář mnoho let válčí se svým starostou, který dělá vše pro to, aby mu nedovolil podnikat. Spor se vede o obyčejnou změnu kultury na klientově vlastním pozemku.
Místní samosprávě se nelíbí, čím si chce klient vydělávat na živobytí. Jeho rostliny označuje jako „ošklivé“ a tak mu hází klacky pod nohy. Různé dílčí bitvy jsou vyhrány, ale přibývají stále další a další.

Úřednická rada nad zlato
Biofarmář má z naprosto malicherných příčin vrátit poskytnutou dotaci. Nic nezneužil, ničeho protiprávního se nedopustil, jen v dobré víře poslechl chybnou radu úředníka.
Následkem může být i to, že bude muset svoji činnost úplně ukončit – s využitím dotace si totiž koupil na úvěr stroje, a teď mu hrozí, že o ně přijde a ještě bude muset splácet kdysi poskytnutou částku.

V průběhu roku se dostalo i na další zajímavé kauzy. Více případů najdete na Authorstream.com – Michal Mazel, Advokát Praha 2, praxe 2011.


Více informací o mne najdete na mojí stránce www.michal-mazel.wz.cz.