Vnitrostátní aplikace práva Evropské unie, aneb my a EU

Právnická a ekonomická literatura - eshop.beck.cz

Autor: Právnická a ekonomická literatura - eshop.beck.cz

Provozujeme nakladatelství se zaměřením na publikace z oblasti práva a ekonomie. Nabízíme jak odborné publikace, tak možnost předplatného předních…

Více o autorovi

S různými právními předpisy se setkáváte každý den, aniž byste si to možná uvědomovali. A proto je více než nutné si vlastně říci, co to pro každého z nás, vlastně znamená. V květnu letošního roku vyšla v Nakladatelství C. H. Beck publikace Vnitrostátní aplikace práva Evropské unie, jejímž spoluautorem byl Michal Bobek, renomovaný to právník.

 

O čem kniha Vnitrostátní aplikace práva Evropské unie je?

Kniha představuje a popisuje principy zákonů a předpisů, na nichž stojí aplikace práva Evropské unie v České republice. Ačkoli se tento výklad zdá příliš složitý v knize Vnitrostátní aplikace práva Evropské unie vlastně jde o to, jak evropské právo ovlivňuje dění v ČR a jak v reálné podobně prospívá našemu prostředí. Neboť málo platné, když dva dělají totéž, není to totéž. A to v evropském právu, respektive v jeho aplikaci platí dvojnásob.

 

Například že evropské právo je jedna věc a lokální, v našem případě české právo je věc druhá. A uplatňování evropského práva v českém právním řádu tak může být značně komplikovaná, neboť obě práva nejsou na sebe navázána a mohou si v leckterých případech takzvaně házet klacky pod nohy.

 

Vnitrostátní aplikace práva Evropské unie – detailní rozbory

Kniha od Nakladatelství C. H. Beck Vnitrostátní aplikace práva Evropské unie detailně rozebírá ve všech souvislostech působení unijního práva ve vnitrostátním prostředí, jakými mohou například souladný výklad jednotlivých nařízení, přednost ústavního práva, přímé účinky a podobně. Tyto nesnadné otázky kniha Vnitrostátní aplikace práva Evropské unie detailně rozebírá a nachází odpovědi pro praktické právníky a provést je nesnadným procesem aplikace a prolínání unijního práva v prostředí českého právního řádu. A to je hlavním cílem publikace Vnitrostátní aplikace práva Evropské unie.